Etäjohtaminen, etätyö, etäkohtaamiset

Aitoja ihmisiä ruutujen takana?

Miksi niin moni kokee, ettei etäkohtaaminen ole aito? Että ruudun takana ei ole oikeita ihmisiä?

Mistä oikein syntyy aitouden kokemus etäkohtaamisissa? Miksi toisten kokemukset ovat huonoja, kun samaan aikaan toisilla ne ovat hyviä?

Jokainen meistä voi vaikuttaa omiin etäkohtaamisiinsa. Lue lisää, miten pääset hyvän kierteen alkuun.

LUE LISÄÄ »
Etäarki ja välittämisen kulttuuri

Etäarki ja välittämisen kulttuuri

Myös etäarjessa tarvitaan hyvää vuorovaikutusta, läsnäoloa ja välittämistä Aitous herättää luottamusta ja inhimillisyys luo yhteyttä. Ei siis kannata esittää olevansa kone, joka on aina oikeassa ja tehokas ja täydellinen.

LUE LISÄÄ »
Kun haluat vahvistua

Kun haluat vahvistua

On tärkeä saada apua ja tukea, kun sitä tarvitsee – ja jokainen meistä tarvitsee välillä. Mitä vahvistumiseen sitten milloinkin tarvitaan? Millainen apu parhaiten vie eteenpäin?

Tuo lähtöajatus ja kysymykset innoittivat kirjoittamaan vahvistumisesta

LUE LISÄÄ »
Kohtaamisen taika

Kohtaamisen taika – Miten syntyy aitoa vuorovaikutusta?

Yhteys on mielentila, joka syntyy ihmisten päässä. Se on kuuntelua, keskittymistä ja läsnäoloa.

Yhteys syntyy, kun avaamme itseämme ja osoitamme, että tarvitsemme toisiamme.. Kaikissa kohtaamisissa kiinnostus on vahva yhteyden rakentamisen väline – ja hyvä aikomus tärkeämpää kuin taitavat sanat.

LUE LISÄÄ »
Saako sinua sparrata, sparraus

Saako sinua sparrata?

– Sparraavan kulttuurin kehittäminen –

Mitä sanot, kumpi sinulle tällä hetkellä on tutumpaa, 1) tarve olla valmis, tietää ennalta ja kyetä antamaan vastauksia vai 2) utelias olo, halu oppia ja kehittyä?

Uskallatko heittäytyä tietämättömäksi, jos ympäristö odottaa tietämistä? – On suuri paine antaa valmiita vastauksia, jos työssä on paljon tilanteita, joissa niitä odotetaan. Esimies on asemassa, johon tyypillisesti kohdistuu paljon paineita. Jos esimies on tottunut koppaamaan kysymykset pallona itselleen, on uusia heittoja tarjolla koko ajan.

LUE LISÄÄ »
Mitä loma tekee aivoillesi

Mitä loma tekee aivoillesi?

Kesä ja loma – oiva tilaisuus pysähtyä miettimään oman elämän suuntaa ja tilannetta.

Irtaantuminen normiarjesta ja työn säätelemästä rytmistä, antaa mahdollisuuden kääntää aivot uuteen asentoon. Kun antautuu tekemään asioita, jotka normiarkeen eivät mahdu, voi tututkin asiat nähdä uudessa valossa. Sellaisesta syntyy luontevasti uusia ideoita.

Anna aivojen tehdä töitä, vaikka itse lomailet.

LUE LISÄÄ »
Työyhteisön kehittämispäivä

Kehittämispäivä – Mitä seuraavaksi toivot työporukallesi?

Kehittämispäivä – mitä tuo sana tuo sinulle mieleen?

– Onko päivä, jota odotat? Päivä, jolloin ideoidaan ja opitaan uutta?
– Onko tauko normiarjesta – ja hienointa on päästä pois vakioympyröistä?
– Onko lepoa ja höntsää – ja paluu työmoodiin vasta päivän jälkeen?

Työnteossa keskeinen idea on käyttää aikaa niin, että edetään kohti tavoitteita. Tekemistä ohjaavat monet takarajat. Hakemus on tehtävä ennen määräaikaa. Tilaus on toimitettava sovittuna aikana. Asiakastyö hoidetaan silloin, kun asiakkaan kanssa on sovittu.

Kehittäminen on kimurantimpaa. Oppimisen takaraja ei näy yhtä terävästi.

LUE LISÄÄ »

Innostava työpaikka

Innostus tarttuu ja asenne on jokaisen oma päätös, mutta ei työpaikalla pelkästään niiden varaan kannata laskea. Kun halutaan vahvistaa henkilöstön sitoutumista ja omistautuneisuutta, tarvitaan ympärille organisaatiorakenteet, prosessit ja käytänteet, jotka tukevat sisäistä motivaatiota.

LUE LISÄÄ »
Tunteet tekemisen moottori

Tunteet – tekemisen moottori

Tunteet työpaikalla – Ei ole sama, millä fiiliksellä töitä tekee.

Tunteet nostetaan pöydälle puheenaiheiksi entistä useammin – tämän olen valmentajana huomannut. Olipa kyse johtoryhmän valmennuksesta, esimiesten sparrauksesta tai tiimin tukemisesta, kaikissa on keskiönä yhteistyö. Työssä on tärkeä pelata samaan maaliin, mutta ajatusten ja toimintatapojen erilaisuus nostattaa tunteita. Aina ei ymmärrä, mistä toisten sanat ja tekeminen oikein kumpuavat.

LUE LISÄÄ »
Arjen arvostavat kohtaamiset

Arjen arvostavat kohtaamiset

Pysähdy hetkeksi tunnustelemaan oman vuorovaikutuksesi voimaa. Mitä sinä tuot mukanasi arjen kohtaamisiin? Mikä voimistuu sen ansiosta, että sinä olet sinä? Mikä vaimenee? Uskomukset vaikuttavat ajatuksiin ja ajatukset johtavat tekoihin ja tottumuksiin – siksi on hyvä tunnistaa tuo mielen polku. Sen kautta voimme päättää, mitä arkeemme haluamme lisätä.

LUE LISÄÄ »

Perehdytys – tavoitteellinen startti vai välttämätön paha

Uuden työntekijän vastaanotto on mahdollisuus, joka kannattaa käyttää hyvin. Ensivaikutelma syntyy nopeasti – ja ohjaa voimakkaasti tulijan ajattelua ja toimintaa. Tulijan mielessä on joukko kysymyksiä, vaikkei hän niitä ääneen kysyisikään. – Mitä minulta odotetaan? – Mikä täällä on tärkeää? – Mihin minua kannustetaan? – Mitä annan itsestäni ja

LUE LISÄÄ »
Kysymys kuin lampun valo

Kysymys kuin lampun valo

Kysymys … on kuin lampun valo hämärässä huoneessa. Se valaisee tietyn osan kokonaisuutta ja ohjaa huomion siihen. – Ja se mihin huomio kiinnittyy, kasvaa. Kun tiedämme, mitä haluamme kasvattaa, voimme valita kysymykset taitavasti – ohjata huomiota, tarkkaavaisuutta ja ajattelua. Kysymykset sisältävät oletuksia – olemmepa siitä tietoisia tai emme. Osa niistä on osaamista, luottamusta ja kyvykkyyttä

LUE LISÄÄ »
ajatusten voima

Jos haluat muuttaa tekemistä, aloita ajattelusta

”Sattuma suosii valmistautunutta mieltä” sanotaan ja sanoissa on ideansa. Kun ajatukset ovat kirkkaat, on valmiimpi kohtaamaan eteen tulevat tilanteet. Näkee ja kuulee tarkemmin sitä, mikä vie kohti tavoitteita.

Ajattelu on pohja kaikelle tekemiselle. Se, mitä ajattelen, näkyy ulos. Jos haluan muuttaa tekemistäni, täytyy aloittaa ajattelusta! Vaikutusketju on voimakas.

LUE LISÄÄ »