Difficult people

Posted on Posted in Blogi, Haastavat tilanteet

Difficult people

Milloin olet viimeksi kuullut jonkun sanovan, että joku on niin vaikea? Kun kuulet, mitä silloin ajattelet? 

Myönnän, että omat korvani höröstyvät kuunteluasentoon. Tahdon kuulla, mikä saa puhujan kokemaan toisen vaikeaksi. Ajattelen, että jokin ei suju niin kuin puhuja toivoo. Paljon muuta en sitten tiedäkään. En ennen kuin kuulen lisää – ja mieluiten molempia osapuolia.

Yhteistyön sujumattomuuden selvittäminen on yksi esimerkki siitä, mitä niin mielelläni  teen. On henoa päästä avaamaan tilanteita, tutkia eri näkökulmia, löytää yhdessä ratkaisuja, auttaa muita parempaan yhteistyöhön ja sujuvampaan työarkeen.

Kokemukseni mukaan vaikean takaa löytyy milloin mitäkin: pettymyksiä, turhautumista, puolella korvalla kuuntelua, väärinkäsityksiä … Mitä tuoreempi tilanne, sitä helpompi avata. Jos takana on vuosien kierre, on maalikin pidemmän matkan päässä. Aina kannattaa kuitenkin aloittaa ratkaisun hakeminen.

Meitä ihmisiä yhdistää halu onnistua työssämme. Sen kun muistaa, on ratkaisukin lähempänä. Tarkempi eteneminen on katsottava käsillä olevan tilanteen mukaan, mutta ensimmäinen ratkaisun askel  on vain päätöksen päässä.

Kun haluat jatkaa aiheesta, otathan yhteyttä! 

Jaa artikkeli somessa​