Kehittämispäivä – Mitä seuraavaksi toivot työporukallesi?

Posted on Posted in Blogi, Koulutukset, Valmennukset

Kehittämispäivä – mitä tuo sana tuo sinulle mieleen?

– Onko päivä, jota odotat? Päivä, jolloin ideoidaan ja opitaan uutta?
– Onko tauko normiarjesta – ja hienointa on päästä pois vakioympyröistä?
– Onko lepoa ja höntsää – ja paluu työmoodiin vasta päivän jälkeen?

Työnteossa keskeinen idea on käyttää aikaa niin, että edetään kohti tavoitteita. Tekemistä ohjaavat monet takarajat. Hakemus on tehtävä ennen määräaikaa. Tilaus on toimitettava sovittuna aikana. Asiakastyö hoidetaan silloin, kun asiakkaan kanssa on sovittu. 

Kehittäminen on kimurantimpaa. Oppimisen takaraja ei näy yhtä terävästi. On vain ennakoitava ja raivattava aikaa, jotta tekeminen pysyy oikeana ja vie tavoitteisiin.

 

 

“Mikä meillä nyt parhaiten tukee tekemistä?” 

on osuva kysymys kehittämispäivän valmisteluissa. Ja kun kysyy, alkaa myös löytää vastauksia. Joskus tärkeintä on uuden ideointi, joskus toisiin tutustuminen ja yhteistyön vahvistaminen. Painopisteenä voi olla jaksaminen ja hyvinvointikin. Jos on, arjen jaksamista tukevat kestävät ratkaisut vievät pisimmälle.  

Aiemmin törmäsi enemmän siihen, että jaksaminen ulkoistettiin erillisiin tyky-/tyhy-päiviin. Aivan kuin se olisi työstä erillinen saareke. Työhyvinvointi on työyhteisön toiminnan peruspiirre ja tarvitsee toteutuakseen hyvää johtamista. Ja työ itsessään on monille suuri hyvinvoinnin lähde. Joka tapauksessa kehittämispäivä on mainio paikka pysähtyä tarkastelemaan, mikä jo toimii hyvin – ja päättää, mitä osa-alueita jatkossa vielä vahvistetaan.

 

 

Millaista kehittämispäivää itse toivot?

On inhimillistä nähdä ja kuulla sitä, mikä jo entuudestaan on tuttua. Hakeutua tutulla tavalla ajattelevien joukkoon. Olla oman heimon keskellä. Nähdä asiat kuten oma klaanikin näkee.

Kehittämispäivä on oiva tapa ryhtyä puhkomaan tuttua kuplaa. Se, että lähdetään yhdessä ulos työpaikan normitiloista, jo itsessään auttaa näkemään asioita uudessa valossa ja vahvistaa ideointia.  Irtautuminen normiarjesta tuo usein esiin myös uusia puolia työkavereista. ”Ai sä olet noin taitava valokuvaaja!” ”Oho, sinähän ketterä olet!”

 

 

Enemmän kuin pelkkä työminä

Se, että tunnemme kollegoistamme vähän enemmän kuin tiukan työminän, lähentää.  Se vahvistaa luottamusta ja yhteistyötä. On helpompi ymmärtää toisen tekemistä, puheita ja aikomuksia. Kehittämispäivällä on siis parhaimmillaan monia hyötyjä ja taitavalla toteutuksella saadaan poimittua useita hedelmiä.

Uutta suunniteltaessa on usein hyödyksi nähdä ehdotuksia, joiden pohjalta omat ajatukset saa liikkeelle. Siksi alla muutamia esimerkkejä kehittämisteemoista, joita SparriKumppani tarjoaa.

 

Kun jokin näistä aiheista kolahtaa, olethan yhteydessä.

Mielellään myös tuunataan sopivia teemoja yhdessä listan ohi.

  • Arjen arvostavat kohtaamiset – entistä parempaa yhteis- ja asiakastyötä
  • Valokeila vahvuuksiin – Huomio onnistumisiin, vahvuuksiin ja voimavaroihin
  • Muutoksen muskelit – muutosmyötärinnan vahvistaminen; mitä muutos meille antaa
  • Palaute päivässä – Miten vahvistamme toinen toisiamme, koska jokainen ansaitsee apua muilta?
  • Työn sisäinen houkutus – Mikä minua innostaa ja miten sitä voin vahvistaa?
  • Luottamus on bensaa onnistumisille
  • Sparraava ote työssä – Mitä, jos kaikki sparraisivat toisiaan paremmiksi?

 

Kun kaipaatte
  • innostusta, kannustusta ja vahvistusta
  • ajattelemaan herättelyä / ajattelun vahvistamista
  • ideoita ja oivalluksia

.. SparriKumppanin kanssa voi olla varma, että niitä saa. Soita / kirjoita ja jutellaan lisää.

Jaa artikkeli somessa​